KAHEV2018 Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı
KAHEV2018, BURHANİYE ŞARKÖY'DE
Burhaniye'de köylere gideceğim deseniz, sizi köylere yolcu eden dört yön, yani dört yol vardır. Bunlardan birisi Şarköy tarafıdır, Şehir karyesi söyleyişinden bozulan Şarköy adı ile varlık gösteren ve 500 yıllık kayıtlarda bile adı sabit bu köyde, Osmanlı döneminde bile ma
halle mektebi olduğu sözlü tarihte geçmekte. Burada tüm yollar, bu köyden taksim oluyor sanki. Ne zaman bu tarafa bir yolculuğa işe gitsem aklıma hep aşağıda anlattıklarım gelir, bugün Şarköy İlkokulu ve Ortaokulunda Kadın Hekimler Eğiteme Destek Vakfının "KAHEV'le Rengahenk Geleceğe" Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları görmeye gidiyoruz.
Ve buralarda köylere değil de zeytine gidiyoruz sanki
Ve zeytin yurduna gidiyoruz sanki
Ve buraların güven veren tanıklarına gidiyoruz sanki...
Zeytin ağacında genç sürgünlerdir, buralarda sanayi.
Ve genç sürgünleri besleyen güvenilir tanıkların kovukları ev, gölgeleri sofra...
Yüz yıllarla kazanılmış şahsiyetlerin huzuru buralar...
Şarköy'e girip sol tarafa devam ediyoruz, geniş sayılacak bahçesi içinde tek katlı iki binadan oluşan okul hemen solda kalıyor.
Aracımızla bahçeye girince eski binanın boyanacak duvarına KAHEV yazmışlar, ana binanın önünde de üç beş kişi kendilerini binanın gölgesinde bir çalışmaya vermiş. İki kişi Atatürk büstünün orada merdivene çıkıp yukarıları boyuyor.
Tanışıyoruz, Dr. Sibel Sütlüoğlu, Dr. Burcu Habipoğlu, Dr. Selçuk Ünal, Dr. Murathan Gülal, Dr. Nusret Paksoy ilk ekipte, proje sorumlusu Dr. Burcu Habipoğlu: “KAHEV’le Rengahenk Geleceğe, adlı projemizi ilk olarak Burhaniye İlçesi Şarköy İlkokulunda hayata geçirmekten sevinçliyiz. İlçe milli eğitimin bu ziyaretleri bizi sevindirmiştir, okul idaresi de okulda bize her konuda yardımcı oluyor, okul yönetimine de teşekkür ederim. Merkezi Eskişehir’de olan 2018’de kurulan vakfımız tarafından hayata geçirilen projeler ile ihtiyacı olan okullarda kütüphaneler oluşturmuş, çocukların zengin çeşitlilikte kitaplarla buluşturulması sağlanmıştı, “KAHEV’le Rengahenk Geleceğe” projemizin ilk uygulama alanı Şarköy. Bu projeyi gerçekleştirmek için eli fırça tutan otuz doktor arkadaşımız var, beşer altışar kişilik ekipler halinde birer ikişer günlüğüne gelip okulun boyanma işini devam ettireceğiz ve bir haftaya bitireceğiz.” diyor,
Okul Müdürü Bilal İnam ev sahibi olarak bizi içeri alırken: "Çaylar hazır," diyor.
Sonra, sıcak simit kokusuyla bir sofra kuruluyor.
Biz soruyoruz onlar bu genç vakıflarını anlatıyor.
“Şifa veren ellerden, kalem tutan ellere” şiarıyla 2018 yılında, merkezi Eskişehir'de kurulan KAHEV, şimdilik 600 öğrenciye burs veriyor, kütüphane, laboratuvar ve okulların boyanması işlerine yardımcı olmanın yanı sıra Robotik Laboratuvar, Zeka Oyunları ve Kütüphane, Keçe Bebek, Kütüphaneye Kitap Alımı gibi değişik bölgedeki okullara projelerle amaçlarına ulaşmaya çabalıyorlar.
"Hepimiz doktoruz, hep aynı mekanlarda, muayenehanelerde yoruluyoruz, tabi iki türlü yoruluyoruz, biri fiziki yorgunluk. Fiziki yorgunluk uyuyunca, dinlenince geçiyor. Haliyle gönül yorgunluğu da oluyor. Bu yorgunluk uyuyunca, dinlenince geçmiyor. Kısa süreliğine de olsa uğraşlarımızı ve mekanlarımızı değiştirmemiz gerekiyor. İşte, bu yaptığımız iş bizi fiziki olarak yoruyor, fakat dinlenince yorgunluk kalmıyor, bu iş aynı zamanda bize, gönüllerimize iyi geliyor, aynı zamanda dostluklar, arkadaşlıklar biriktiriyoruz." diyor, Proje Sorumlusu Dr. Burcu Habipoğlu.
"Daha buralardaysanız, ileride, buraya yakın tarihi bir zeytin ağacı var, Şarköy'de Sabrinin Ağaç diyorlar, o ağacı mutlaka görün, gelmişleyi" diyorum.
Eski binada yardıma gelen üniversite öğrencilerini de görüp, Şarköy girişindeki, tüm bölgelerin Ege ve Akdeniz'den çaldığı zakkumların çiçekleri ile tuttuğu yoldan milli eğitime dönerken değişik ve işe yarar bir iş yapmanın mutluluğunu taşıyan eğitim yanlısı doktorlar aklımızda kalıyor, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, bu insanlar, takdir edilecek insanlar, diyor.
Burhaniye, 9 Temmuz 2019, Seyfettin Ceylan (Burhaniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü)
Yorumlar
Yorum Gönder